Jelenlegi hely

Autó bőrülések tisztítása

Autó bőrülések tisztításaA rendszeres autómosás szükségességével mindenki tisztában van, azonban az autó belső részét hajlamosabbak vagyunk elhanyagolni. Általában szövet ülések vannak az autókban, amiket viszonylag egyszerű tisztítani, a drágább, bőrülések tisztítása azonban nehezebb feladatnak bizonyul.

Mivel a bőr természetes anyag, így reagál az aktuális levegő tulajdonságaira, száraz, meleg levegőben a bőr is kiszárad, nedves, párás időben pedig felveszi a levegő nedvességtartalmát. Emiatt nem az utólagos kezelésre kell koncentrálni, hanem a folyamatos, rendszeres megelőzésre.

Érdemes az egyes bőrtípusokat megkülönböztetni, ugyanis mindegyiknek más kezelésre van szüksége.

Népszerű bőrülés típus a pigmentált bőr. Előnye, hogy könnyedén tisztítható, a szennyeződések eltávolíthatók egyszerűen, és a felüli kopásokat is javítani lehet. Arra ügyelni kell, hogy bőrtisztítóval tisztítsuk ezeket, ne kárpittisztítóval, ugyanis azzal éppen ellentétes hatást érünk el, és gyorsabban fog öregedni, tönkremenni a bőr.

A másik népszerű anyag a velúr, ami gyakorlatilag csiszolt bőr. A velúrt sokkal nehezebb tisztítani, és a foltok, fakulások eltávolítása is nehézkes. Velúr bőrülések esetén gyakorlatilag egy megoldás van, mégpedig a megelőzés. Ennek megfelelően a velúr üléseket olyan ápolókkal kezeljük, melyek velúrhoz ajánlottak.

Back to top