Jelenlegi hely

Tetoválás eltávolítás lézerrel

Tetoválás eltávolítás lézerrelA tetoválások már évtizedek óta népszerűek az emberek körében. Sokak számára eljön azonban az az időszak, amikor a tetoválásukat el szeretnék távolíttatni valamilyen ok miatt. Régebben erre csak a plasztikai műtét jelentett megoldást, amely ráadásul gyakran hegesedéssel is járt. Ma már azonban lehetőség van heg nélküli tetoválás eltávolításra a lézeres megoldásoknak köszönhetően. A lézeres tetoválás eltávolítást bőrgyógyász végzi, tehát nem jár sebészeti beavatkozással, mint a plasztikai beavatkozások.

A tetoválások úgy működnek, hogy a festéket a bőr legmélyebb rétegébe juttatják el, oda, ahonnan a szervezet nem tudja természetes úton eltávolítani festéket a festékszemcsék nagy mérete miatt. Itt fejti ki hatását a lézer, ugyanis ezeket a festékszemcséket olyan kis részekre bontja, amit aztán a szervezet természetes módon le tud bontani, el tud távolítani.

Arra kell csak figyelni, hogy olyan lézert kell alkalmazni, amely nem melegíti fel túlságosan a bőrt, ugyanis az hegképződést okoz, amit a páciensek el szeretnének kerülni.

Mivel természetes módon bomlik le a bőr alá juttatott festék réteg, így nem fog egyik napról a másikra eltűnni a tetoválás. A tetoválások eltávolítása több kezelés alkalmával történik. A lézer először a felszíni festék réteget tudja lebontani, majd fokozatosan halad a bőr mélyebb rétegeiben található festék felé. A kezelések között néhány hetet kell várni, ennyi ideig tart ugyanis, amíg a szervezet megszabadul az egy alkalommal lebontott festéktől.

Back to top