Jelenlegi hely

Az épületvillamossági terv elkészítésének lépései

Az épületvillamossági terv elkészítésének lépéseiAz épületekben található villamossági rendszer kiépítésének fontos része, hogy megfelelő terveket kell készíteni, amiben azt fektetik le, hogy hogyan kell a rendszert kiépíteni. Egy ilyen terv elkészítése több lépésből áll.

Az első lépés általában egy megbeszélés szokott lenni, ahol a megbízó elmondja az elképzeléseit, igényeit a tervezőnek. Ez egy nagyon fontos lépés, így lehet ugyanis olyan tervet készíteni, ami aztán megvalósítva olyan lesz, mint amilyet a megbízó elképzel. Ez a lépés a koncepció tervezés.

Ha sikerült megbeszélni az elképzeléseket, akkor a tervező egy egyszerűsített tervet készít. Az egyszerűsített terv alapján a megbízó egy átfogó, de nem pontos, képet kaphat a tervezés alatt álló rendszerről. Itt még lehet finomítani azokon a dolgokon, melyek nem nyerik el a tetszését.

Ha minden rendben van, akkor következhet az épületvillamossági tervezés. A folyamat vége az épületvillamossági terv elkészülése lesz, amely alapján a villamos rendszert kiépítik. Akkor jó az elkészített villamossági terv, ha az pontos, jól átlátható, bárki számára könnyen megérthető, átlátható. Ha egy mód van rá, érdemes a terveket olyan szakemberrel készíttetni, akinek a kivitelezésben is van jártassága. Ha így jársz el, akkor nem kell attól tartani, hogy a terveken olyan dolgok szerepelnek, melyeket a gyakorlatban lehetetlen, vagy mondjuk rendkívül drága megvalósítani.

Back to top