Jelenlegi hely

Megéri a generálkivitelezés?

Megéri a generálkivitelezés?A generálkivitelezés azt jelenti, hogy az építést, felújítás minden folyamata egy adott vállalkozáson, a generálkivitelezőn keresztül történik. A másik megoldás, hogy az egyes munkafolyamatokra mi magunk keresünk szakembereket, egymástól függetlenül. A generálkivitelezés drágább lesz, mintha mi magunk fogadjuk fel a szakembereket, ugyanis a generálkivitelezőt is meg kell fizetnünk. Ha csak az anyagiakat nézzük, akkor nem éri meg a generálkivitelezés, gyakran érdemes azonban egyéb tényezőket is figyelembe venni.

Nem mindenki ért a házépítéshez, a kivitelezéshez, még annyira sem, hogy az egyes munkafolyamatokra szakembert keressen. Ha nem rendelkezünk legalább egy alapszintű tudással, ha nincs ismertségünk a szakemberek köreiben, akkor nagyon nehéz lehet megfelelő szakembert találni.

További előny generálkivitelezés esetén a rengeteg megtakarított idő. Ha mi keressük, fogadjuk fel a szakembereket, akkor arra rengeteg idő rá fog menni. Minden feladatra kell 4-5 különböző céget találnunk, akiknek megmutatjuk a házat, elmondjuk a feladatokat, kiválasztunk egyet, akivel szerződést kötünk. Ez mind nagyon sok időt felemészthet.

A generálkivitelezés rengeteg aggodalomtól, idegeskedéstől is megment. Megkötjük a szerződést a generálkivitelezővel, onnantól kezdve minden az ő feladata és felelőssége. Akár kötbéres szerződést is köthetünk, így azon sem kell idegeskedni, hogy mi van akkor, ha nem készülnek el a munkálatok a megbeszélt időre.

Back to top