Jelenlegi hely

Biztonságos a lézeres szemműtét

Biztonságos a lézeres szemműtétA lézeres szemműtéten gondolkodók körében az egyik gyakori problémát az szokta jelenteni, hogy sokan már a szemműtét szótól megijednek, és félnek attól, hogy a kezelés alatt/után valamilyen egészségügyi probléma lép fel majd náluk. Mivel a szemműtétek lézerrel történnek, így sokak számára ez még rátesz egy lapáttal. Nincs ok azonban a félelemre, ugyanis a lézeres szemműtét biztonságos. Lássuk, hogy miért, és mennyire.

Először is az egyik legfontosabb tudnivaló, hogy a lézeres szemműtét teljesen fájdalommentes. Nem kell kellemetlenségtől, fájdalomtól tartani, köszönhetően a helyi, szemcseppes érzéstelenítésnek.

Látásproblémák a lézeres kezelések után mindössze 0,1%-ban fordulhatnak elő, és ezek olyan problémák, melyekre a jobb, tapasztaltabb klinikák fel vannak készülve. Az alacsony számú problémáknak köszönhetően a lézeres szemműtét a legbiztonságosabb műtéti beavatkozások közé tartozik.

Sokan szoktak azon is aggódni, hogy mi történik, ha a szemműtét közben elmozdul a szemük, ha pislognak. Ugyan a kezelések mindössze néhány percig tartanak, ami egy örökkévalóságnak is tűnhet, ha mozdulatlanul kell tartani szemünket, de a fejlett technológiának köszönhetően nem kell aggódni, ugyanis a lézer azonnal megáll, ha elmozdul a szem, majd később onnan folytatja a látásjavítást, ahol abbamaradt.

A modern kezelések után a felépülés is nagyon gyors és problémamentes. Kivételt képez ez alól a PRK típusú kezelés, amely után néhány napig idegentest érzés léphet fel, azon a kezelés biztonságát ez sem befolyásolja.

Back to top